lauantai 1. marraskuuta 2014

Oranssi kaaliherkku

Resepti on aikoinaan Vauva-lehdestä (2/2013) bongattu. Vähän erilainen lisuke ja ehkäpä vähän terveellisempikin. Kasvissyöjälle tämä maistuu varmasti ilman mitään muuta. Meillä tämän kanssa syötiin lihamureketta.

4 hengelle 

2 tl oliiviöljyä 
1 keskikokoinen sipuli pieneksi silputtuna 
4 murskattua valkosipulinkynttä 
1 kg eli 2 pahvitölkkiä (luomu) tomaattimurskaa 
0,5 kg kaalia 
250 g suuria valkopapuja pahvitölkistä huuhdeltuna 
n. 2 dl vettä 
1,5 tl suolaa 
1 tl valkoista balsamicoa (vaihtoehtoisesti valko- tai punaviinietikkaa) 
puolikkaan (luomu) sitruunan mehu (+ loput sitruunasta lohkoina tarjoiluun) 
1 tl hunajaa tai agavesiirappia 

Voit loppuvaiheessa lisätä 1,5 dl kaurakermaa tai muuta ruokakermaa makua pyöristämään. 

Kuumenna oliiviöljy kasarissa tai korkeareunaisessa ja kannellisessa paistinpannussa ja kuullota sipuleita noin 10 minuutin ajan. Lisää murskatut valkosipulinkynnet sipulin joukkoon. 

Lisää ohueksi leikatut kaalisuikaleet ja anna niiden hautua pehmeiksi kannan alla yhdessä sipulin kanssa. Sekoittele välillä. 

Kaada pehmeiden kaalisuikaleiden sekaan tomaattimurska ja 1 dl vettä. 

Lisää noin puolen tunnin kuluttua mukaan hunaja, valkoinen balsamico, suola, sitruunan mehu ja valkopavut sekä tarvittaessa vielä 1 dl vettä. 

Anna hautua vielä 15-30 minuuttia, kunnes kaali makeutuu ja pehmenee kunnolla. 

Maista ja tarkista suola ja muut mausteet. Tässä vaiheessa voit halutessasi lorauttaa sekaan ruokakermaa. 

Tarjoile kaaliherkku sitruunalohkojen ja pienen créme fraíche -nokareen kera. Myös tuore basilika korostaa kaalin makeutta. Tarjoa lisukkeena pala tuoretta ruisleipää tai vaaleaa täysjyväleipää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti