keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Palapaisti uunissa

Tätä meillä tehdään usein Jouluna, mutta on helppo pataruoka myös muulloin tehtäväksi. Kylkeen vähän perunamuusia, nam, nam!

400 g naudan tai possun lihaa, esim. palapaistia, kassleria
margariinia paistamiseen 
2-3 rkl vehnäjauhoja 
4 dl vettä 
1 sipuli 
2-3 porkkanaa 
1 kasvisliemikuutio tai suolaa maun mukaan
5-6 maustepippuria 

Pilko porkkanat ja sipuli. Ruskista lihakuutiot margariinissa. Kaada ne porkkanoiden ja sipulin kanssa uunin kestävään kannelliseen vuokaan. Lisää pannulle hieman margariinia ja ruskista vehnäjauhot. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio. Kiehauta ja sekoita hyvin tasaiseksi. Lisää vuokaan maustepippureiden kera. Kypsennä palapaistia ensin uunissa 200 asteessa 30 min, laske tämän jälkeen lämpötila 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä vielä noin 2 tuntia, jotta lihasta tulee mureaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti