keskiviikko 17. syyskuuta 2014

Thaimaalainen kanakastike

Ihastuin thaimaalaiseen ruokaan Tampereen Thai & Laos ravintolassa. Tilaan siellä usein Khaang Phed Kaita eli paistettua kanaa, punaista currya, kookosmaitoa ja vihanneksia. Tässä reseptissä olen yrittänyt vähän matkia samoja makuja.

700 g broilerin maustamattomia fileitä
oliiviöljyä
1 punainen paprika
2 valkosipulin kynttä
2-3 tl sitruunaruohotahnaa
2-3 tl inkivääritahnaa
2-3 tl punaista currytahnaa
jauhettua korianteria
(1 tuore punainen chili)
4 dl kookosmaitoa
1 tlk bambunversoja
1 tlk ananaspaloja
tuoretta korianteria

Paloittele broilerin fileet sopiviksi paloiksi. Silppua sipuli ja valkosipulin kynnet. Pilko paprika ja mahdollinen chili. Paista broilerin fileitä pannulla oliiviöljyssä. Lisää hetken kuluttua sipuli. Kun broilerit on kypsiä, lisää paprika, valkosipuli, bambunversot ja chili. Lisää myös mausteet ja kookosmaito. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää lopuksi ananaspalat ja tuore korianteri. Tarjoile riisin kanssa. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti