maanantai 22. syyskuuta 2014

Perinteinen hernekeitto

Helppoa, halpaa ja hyvää. :-)

500 g kuivattuja herneitä
3 l vettä
lihaliemikuutioita ohjeen/maun mukaan
1 sipuli
1-2 porkkanaa
400 g possun lihaa
2 tl meiramia
0,5 tl mustapippuria
2 rkl sinappia

Puhdista ja huuhtele herneet. Liota herneitä vedessä yön yli huoneenlämmössä.

Mittaa kattilaan vesi ja lisää herneet, pilkottu sipuli, porkkanat ja liha jos se on raakaa. Jos liha on kypsää, lisää se keittoon vasta puoli tuntia ennen valmistumista. Mausta lihaliemikuutioilla. Voit maustaa myös pelkästään suolalla kun keitto on valmista. Keitä keittoa noin 2 tuntia välillä sekoittaen. Lisää mausteet lopuksi. Tarkista maku.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti