torstai 25. syyskuuta 2014

Suklaakohokas

Oi, tässä on suussa sulava jälkiruoka. En ollut koskaan aiemmin tätä tehnyt, vaikka ajatuksissa onkin ollut. Laitoin sokeria tuplasti alkuperäiseen reseptiin verrattuna ja silti ei tullut liian makeaa. Riippunee siitä kuinka paljon sokeria käytettävässä suklaassa on. Resepti on Huhmare blogista.

2 annosta

60 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
puolikas vaniljatanko 
2 keltuaista
3 valkuaista
2 rkl sokeria

Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja sokeroi vuoat. Laita puolet sokerista valkuaisten joukkoon ja vatkaa kunnes löysähköä vaahtoa. Lisää sitten loppu sokeri ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.

Hakkaa suklaa hienoksi. Kiehauta kerma, lisää vaniljatangosta siemenet ja kaada seos suklaan päälle. 

Sekoita kaapimella, kunnes massa on tasaista. Vatkaa keltuaiset seokseen. Sekoita 1/4 valkuaisvaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sitten seos lopun valkuaisvaahdon sekaan. Jaa seos vuokiin. 

Paista 15 minuuttia uunissa. Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoa heti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti