2 annosta
60 g tummaa suklaata
0,5 dl kuohukermaa
puolikas vaniljatanko
2 keltuaista
3 valkuaista
2 rkl sokeria
Lämmitä uuni 175 asteiseksi. Voitele ja sokeroi vuoat. Laita puolet sokerista valkuaisten joukkoon ja vatkaa kunnes löysähköä vaahtoa. Lisää sitten loppu sokeri ja vatkaa seos kovaksi vaahdoksi.
Hakkaa suklaa hienoksi. Kiehauta kerma, lisää vaniljatangosta siemenet ja kaada seos suklaan päälle.
Sekoita kaapimella, kunnes massa on tasaista. Vatkaa keltuaiset seokseen. Sekoita 1/4 valkuaisvaahdosta suklaaseokseen. Kääntele sitten seos lopun valkuaisvaahdon sekaan. Jaa seos vuokiin.
Paista 15 minuuttia uunissa. Sirottele päälle tomusokeria ja tarjoa heti.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti