lauantai 27. syyskuuta 2014

Lime-valkosuklaajuustokakku

Tämä resepti on Koko Suomi Leipoo -ohjelmasta Hannun tekemä. Kakusta tuli hyvää, tosin ehkä voisi paistaa tai antaa olla jälkilämmössä vähemmän aikaa, niin kakusta tulisi varmaan mehevämpi. Tuoreiden marjojen puuttuessa koristelin kakun pakastemustikoilla, joiden päälle laitoin kiilteen.

300 g digestive keksiä
150 g suolatonta voita
1 dl hieno sokeria
1 dl maissijauhoa
2 tl vaniljasokeria
600 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 dl maitorahkaa
3 kananmunaa
1 dl vispikermaa
250 g valkosuklaata
2 tl limen (sitruunan kuorta) raastettua kuorta
1 limen mehu (puolikkaan sitruunan mehu)
1 dl jäisiä mustikoita ja vadelmia

Lämmitä uuni 175 asteeseen, kiertoilma (tavallinen lisää +20-25). Sulata voi. Hienonna keksit mikserissä ja sekoita sula voi sekaan. Painele keksimuruseos irtopohjavuokaan tiukkaan. Paista pohjaa 10 minuuttia ja anna jäähtyä.

Sekoita sokeri, maissijauho ja kulhossa. Kaada sekaan maitorahka ja tuorejuusto ja vispaa tasaiseksi esim. käsin tai sähkövatkaimella. Nosta lämpötilaa uunissa 200 asteeseen. Lisää munat ja vispaa hyvin. Lisää kerma pienissä erissä.

Sulata suklaa vesihauteessa ja sekoita juustomassaan. Lisää massaan raastettu kuori ja mehu Kaada juustomassa kakkuvuokaan ja ripottele jäiset mustikat ja vadelmat päälle.

Paista kakkua 30 minuuttia. Mikäli kakku näyttää ruskistuvan liikaa voit käyttää päällä alumiinifoliota. Sammuta uuni ja anna kakun olla jälkilämmössä 30 minuuttia. Anna kakun vetäytyä kylmässä yön yli tai 6-8 tuntia jotta siitä on helpompi leikata siistiä paloja.

Koristele! Tarjoa tuoreiden marjojen kera hyvin jäähtyneenä. Koristeeksi syötäviä kukkia marjojen päälle.





0 kommenttia:

Lähetä kommentti