maanantai 22. syyskuuta 2014

Karamellisoitu sipulipiirakka

Tämän herkullisen piirakan ohje löytyi Valion sivuilta. :-)

Pohja

125 g voita
2 dl vehnäjauhoja
0,5 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
0,5 prk (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli

Täyte

400 g sipulia ja punasipulia
2 rkl voita
0,5 tl sokeria
0,3 tl suolaa
ripaus jauhettua valkopippuria
1,5 prk (à 200 g) Valio Crea® crème fraîchea paahdettu sipuli
2 dl emmental punaleima raastetta

Valmista ensin pohjataikina. Nypi huoneenlämpöinen voi ja yhdistetyt kuivat aineet murumaiseksi taikinaksi. Lisää crème fraîche. Sekoita.

Painele taikina piirakkavuokaan (Ø 25 - 26 cm). Nosta jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Leikkaa sipulit puolen cm:n paksuisiksi viipaleiksi.

Kuumenna voi isolla paistinpannulla. Lisää sipulit. Jos sipulit eivät kerralla mahdu pannulle ja haluat ne ehjinä piirakan pinnalle, paista ne kahdella pannulla tai kahdessa erässä.

Anna sipuleiden kypsyä kannen alla 10 min. Ripota pinnalle sokeri. Käännä sipulit varoen, jotta renkaat pysyvät kasassa.

Jatka kypsentämistä vielä ilman kantta 5 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Yhdistä crème fraîche ja juustoraaste. Levitä piirakkapohjalle.

Laita päälle sipulirenkaat.

Paista 200 asteessa uunin alaosassa 35 - 40 min tai kunnes kypsä. Tarjoa jäähtyneenä esim. salaatin kanssa.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti