sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kokeilussa: pataleipä

Koskaan aikaisemmin en ole tällä tavalla leipää tehnyt, mutta tämä oli helppoa ja leivästä tuli tosi hyvää! :-) Ohje on Cebisin keittiössä blogista. Käytin 2 dl grahamjauhoja ja 5 dl vehnäjauhoja.

1 leipä

2 tl suolaa
1 tl kuivahiivaa
7 dl vehnäjauhoja
3,5 dl reilusti kädenlämpöistä vettä (n. 42 astetta)

Sekoita kulhossa kuivat aineet ja sekoita nopeasti joukkoon lämmin vesi, älä vaivaa. Peitä kulho tuorekelmulla ja jätä se tekeytymään huoneenlämpöön n. 12-18 tunniksi. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle, taittele nopeasti palloksi (älä vaivaa!) ja jätä leivinliinan alle kohoamaan vielä reiluksi puoleksi tunniksi. Laita kannellinen uunipata (n. 3 litraa) kylmään uuniin ja kuumenna uunia 225 asteessa noin puolisen tuntia. Ota pata pois uunista, nakkaa taikinapallo vuokaan ja paista leipää 30 minuuttia kannella peitettynä. Ota kansi pois padan päältä ja paistaa leipää vielä 15 minuuttia. Tarjoile hieman lämpimänä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti