n. 1,5 kg valkokaalia
400 g sika-nauta jauhelihaa
jauhelihan mausteeksi mustapippuria, suolaa ja paprikajauhetta
1-2 sipulia
1-3 valkosipulin kynttä
1 dl riisiä
3-4 dl lihalientä
mustapippuria
suolaa
Pinnalle
siirappia
voinokareita
Paista jauheliha pannulla sipulinpalojen kanssa. Lisää valkosipuli ja mausta.
Pilko kaali pieniksi paloiksi tai ohuiksi suikaleiksi. Laita pataan kerroksittain kaalia, jauhelihaa ja riisiä. Ripottele kaalikerrosten päälle hieman suolaa ja mustapippuria, Lopuksi päälle kerros kaalia.
Lisää vielä päälle siirappia ohuena nauhana ja muutama voinokare. Kaada joukkoon lihaliemi.
Kypsennä uunissa 250 asteessa 30 minuuttia ilman kantta ja sen jälkeen 125 asteessa vähintään 2-3 tuntia kannella peitettynä.
Tarjoa puolukkasurvoksen ja salaatin kera.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti