Tämä todella herkullinen possukastikkeen resepti löytyy Safkaa - Parempaa arkiruokaa -kirjasta. Nam!
neljälle
450 g possu, niskaa (kassleria) tai paistia
1 sipuli
30 g voita
suolaa
mustapippuria
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl vettä
2 rkl soijakastiketta
1 rkl Dijon-sinappia
1 dl kuohukermaa
Suikaloi liha ja pilko sipuli. Kuumenna paksupohjainen kattila tai pata todella kuumaksi, pohjalle lapsen nyrkin kokoinen pala voita. Anna ruskistua, kunnes alkaa tuoksua viehkosti pähkinältä. Viskaa sekaan kevyesti suolatut ja pippuroidut possusuikaleet ja ruskistele. Anna suikaleiden tiristä hetki ihan paikoillaan, ennen kuin laitat lastan sekaan ja käyt hommiin. Näin lihasnesteet pysyvät lihassa ja ruskistaminen onnistuu.
Laita pataan hienonnettu sipuli, vähennä lämpöä hiukan ja kuullota sipuli lihojen seassa. Puuteroi päälle 2 rkl vehnäjauhoja ja sekoittele pari minuuttia.
Kaada mukillinen kuumaa vettä joukkoon ja sekoita, kunnes kiehahtaa ja kastike sakenee.
Kaada mukaan soijakastike ja hiukan lisää suolaa ja mustapippuria. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla välillä sekoitellen vajaa tunti. Silloin tällöin voit lisätä tilkan vettä, jos kastike tuntuu sakenevan liikaa. Lisää lopuksi kerma. Tässä välissä voit valmistaa vaikkapa perunamuusin possupadan kylkeen.
0 kommenttia:
Lähetä kommentti