keskiviikko 15. lokakuuta 2014

Palermon pasta

Tämä resepti on kouluajoilta. Meidän koulussa tätä tehtiin usein ja kysyin sitten keittäjiltä reseptin, koska tykkäsin. Mausteita ei ole pakko käyttää noin montaa erilaista, alkuperäisessä ohjeessa on käytetty broilerimaustetta, jossa on montaa maustetta mukana.

400 g maustamattomia broilerin fileitä 
400 g Cappellini pastaa 
1 l vettä 
2,5 dl ruokakermaa 
1 kasvisliemikuutio 
0,5 dl vehnäjauhoja 
loraus öljyä 
100 g juustoraastetta 
1 tl rakuunaa 
suolaa 
mustapippuria 
inkivääriä 
korianteria 
paprikajauhetta 
kurkumaa 
juustokuminaa 
valkopippuria 

Paloittele broilerin fileet kuutioiksi. Paista pannulla öljyssä ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Voitele uunivuoka ja lisää pohjalle pasta kuivana. Lisää broilerikuutiot ja juustoraaste. Kuumenna loraus öljyä kattilassa, lisää vehnäjauhot ja vesi vähitellen, sekoita koko ajan, jotta seoksesta tulee tasaista. Lisää ruokakerma, kasvisliemikuutio, rakuuna ja muita mausteita maun mukaan. Kuumenna. Kaada seos vuokaan, ruoan tulee olla tässä vaiheessa löysää. Paista uunissa keskitasolla 160 asteessa noin 30 min. Anna vetäytyä 10 min. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa.

1 kommentti:

  1. Hyvä ja helppo arkiruoka.Rakuunan määrän puolittaisin, peitti muut maut liikaa alleen.

    VastaaPoista