tiistai 7. lokakuuta 2014

Sipulipiirakka

Sipulipiirakka on hyvää ja edullista ruokaa, vaikka iltapalaksi. :-) Ohjeen löysin Arlan sivuilta.

8 annosta

Pohja

100 g voita
2,5 dl hiivaleipävehnäjauhoja
2 rkl kylmää vettä

Täyte

4 isohkoa sipulia
2 valkosipulinkynttä
3 rkl voita
2 tl timjamia
1,5 tl yrttisuolaa
1 tl mustapippurirouhetta
150 g emmentaljuustoraastetta
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa
1 dl kevytmaitoa
10 mustaa, kivetöntä oliivia

Nypi viileään voihin jauhot. Lisää murumaiseen seokseen kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Vuoraa taikinalla halkaisijaltaan 28 sentin piirasvuoka. Pane vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. Kuori ja halkaise sipuli ja valkosipulin kynnet. Viipaloi tai suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna voi pannulla ja lisää sipulit. Paista pehmeäksi ja vaalean ruskeaksi. Ota pannu levyltä. Sekoita sipulin joukkoon huhmaressa hienonnettu timjami, suola, pippuri ja puolet juustoraasteesta. Levitä seos piirasvuokaan. Sekoita munat, kerma ja maito keskenään. Kaada seos tasaisesti sipulitäytteelle. Ripottele päälle loppu juustoraaste. Työnnä oliivit täytteeseen niin, että ne jäävät osittain näkyviin. Paista piirasta 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia tai, kunnes täyte on hyytynyt ja pinta saanut kauniin värin.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti