keskiviikko 3. syyskuuta 2014

Herkkulaatikko riisistä ja jauhelihasta

Tämä on helppoa ja maistuvaa arkiruokaa. Alkuperäisessä ohjeessa on enemmän suolaa, mutta vähensin sitä, koska mielestäni laatikosta tulee muuten liian suolaista. Alkuperäisessä ohjeessa on myös kinkkusulatejuustoa, mutta tavallinen maustamatonkin käy hyvin.

400 g jauhelihaa
0,5 tl suolaa
1 tl rosmariinia
0,5 tl pizzamaustetta
0,5 tl paprikajauhetta
0,5 tl chilipippurijauhetta
1 tlk tomaattimurskaa (400 g)
1-2 valkosipulinkynttä
1 sipuli
1 rkl voita tai margariinia
2 dl riisi-ohraa tai tummaa riisiä
4 dl vettä
0,5 tl suolaa
2 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
200 g sulatejuustoa
juustoraastetta (esim. emmental)

Paista jauheliha pannulla ja mausta. Lisää kypsän jauhelihan joukkoon tomaattimurska ja hienonnettu valkosipuli.

Silppua sipuli ja kuullota se kevyesti kattilassa voissa tai margariinissa. Lisää joukkoon riisi sekä vesi ja hauduta puolikypsäksi.

Sekoita sulatejuusto kermamaitoon. Vinkki! Ota sulatejuusto hetkeksi huoneenlämpöön ja sekoita siihen ensin pieni määrä kermamaitoa, niin saat juuston sekoittumaan paremmin. Lisää sitten loput kermamaidosta. Voit lämmittää seosta myös mikrossa.

Kaada riisi-sipuliseos voideltuun korkeareunaiseen uunivuokaan ja kaada riisien päälle kerma-juustoseos.

Levitä seuraavaksi vuokaan jauheliha-tomaattiseos ja ripottele lopuksi pinnalle juustoraaste.

Paista 200 asteessa 45-60 minuuttia, kunnes riisi on kypsää.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti