lauantai 1. marraskuuta 2014

Cannellonit jauhelihatäytteellä tomaattikastikkeessa

Tätäkään hyvää ruokaa ei ole koskaan aiemmin tullut kokeiltua. :-) Työläin osuus on cannelloniputkien täyttö, mutta muuten resepti on helppo ja nopea tehdä. Resepti löytyi Ruokasurffausta-blogista.

Jauhelihatäyte

400 g naudanjauhelihaa
1 sipuli
100 g sieniä (ei pakollinen täyte)
150 g valkosipuli ja yrtit tuorejuustoa (tai joku muu tuorejuusto)
2 rkl soijaa
tuoretta mustaapippuria
1 tl chilihiutaleita

Paista jauheliha, sipuli ja sienet pannussa. Mausta mustallapippurilla. Lisää sekaan soija, tuorejuusto ja chilihiutaleet. Massa saa olla melko tiivistä, ei kastikemaista.

Tomaattikastike

1 tölkki (400 g) tomaattimurskaa
1 rkl tomaattipyrettä
2 rkl juoksevaa hunajaa
pieni loraus ruokakermaa
1 tl suolaa
5 tippaa Worcestershire-kastiketta
1 tl ranskalaiset yrtit maustesekoitusta (tai muuta yrttisekoitusta)
tuoretta mustaapippuria

Kaada kaikki aineet kulhoon tai kattilaan ja aja sauvasekoittimella sileäksi kastikkeeksi. Kastike ei vaadi muuta kypsennystä kun menee uuniin kuitenkin.

Täytä cannelloniputket jauhelihalla. Täyttö onnistuu helpoiten esim pienellä haarukalla tai pienellä lusikalla. Pidä putkea kämmentäsi vasten ja laita niin paljon kuin mahdollista täytettä putken sisään.

Kaada uunivuoan pohjalle tomaattikastiketta. Aseta cannellonit uunivuokaan ja kaada cannellonien päälle tomaattikastike siten, että sitä menee myös putkien väliin. Kuorruta juustoraasteella.

Paista 225 asteisessa uunissa alatasolla n. 25 minuuttia.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti