tiistai 2. joulukuuta 2014

Lohi-perunalaatikko

Herkullinen ja helppo lohiruoka. Meillä syödään tänän nykyään aika usein. :-) Ohje Pirkasta.

5 annosta

Ainekset

8-10 (1 kg) perunaa 
1 (120 g) sipuli 
1 pkt (300 g) kirjolohisuikaleita (suolaa 1%) 
1 dl tilliä hienonnettuna 
2 rkl kapriksia 
5 kokonaista maustepippuria 

Munamaito 

4-5 dl täysmaitoa 
3 kananmunaa 
1 tl suolaa 
musta- tai valkopippuria 

Pinnalle 

voinokareita 

Kuori perunat ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi esimerkiksi monitoimikoneella. Hienonna tai suikaloi kuorittu sipuli. Lado voidellun uunivuoan pohjalle puolet perunaviipaleista. Levitä päälle puolet sipulista, kalasuikaleet, tilli, kaprikset ja maustepippurit. Lado päälle loput perunoista ja sipulista. 

Sekoita munamaidon ainekset keskenään ja kaada vuokaan. Lisää pinnalle rasvanokareet. Kypsennä 200 asteessa uunin alatasolla noin 1 tunti 15 minuuttia. Laatikko on kypsä kun munamaito on täysin hyytynyt ja perunaviipaleet ovat pehmeitä. 

Anna laatikon vetäytyä hetken aikaa uunista ottamisen jälkeen. Tarjoa lisäksi etikkapunajuuria, maustekurkkuja ja salaattia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti