lauantai 20. joulukuuta 2014

Ihana jauhelihakastike ja vihannekset

Tämä resepti on pääosin Karppaus.info sivustolta. Tuli sieltä joskus bongailtua reseptejä, kun kokeiltiin vähähiilihydraattista ruokavaliota. :-)

400 g jauhelihaa 
300 g kesäkurpitsaa 
1 iso paprika tai 2 pientä 
3 tomaattia 
2 rkl tomaattipyrettä 
2 rkl ketsuppia 
1 prk smetanaa (120g) 
n. 30 g chevreä (2 nappia Petit chevre doux'ta) 
2 valkosipulinkynttä 
1 tl mustapippuria 
pieni ripaus valkopippuria 
1 maustemitta chilimaustesekoitusta 
1 maustemitta suolaa 
1-2 tl sitruunamehua 
vähän Hermesetas-makeutusjauhetta tai vastaavaa 

Vihannekset: 
Kuutioi paprika ja kesäkurpitsa kattilaan. Laita levy neloselle (asteikko on 1-6) ja anna kypsyä sillä välin kun teet kastikkeen. Sekoittele välillä. Älä lisää ollenkaan nestettä; vihanneksista tulee tarvittava määrä. Kun vihannekset ovat pehmentyneet, lisää pieni ripaus makeutusainetta. 

Kastike: 
Paista jauheliha pannulla. Lisää joukkoon tomaatit lohkoina, tomaattipyre, ketsuppi ja murskattu valkosipuli. Kun liha on kypsää js tomaatit ovat pehmentyneet, lisää smetana, vuohenjuusto, mausta kastike ja lisää lopuksi ripaus makeutusainetta myös kastikkeeseen. 

Annoksen päälle voit ripotella esim. mustaleimaraastetta.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti