maanantai 8. joulukuuta 2014

Jauheliha-pinaatti-pastalaatikko

Resepti bongattu Kotikokki.netistä.

8 annosta 

Jauhelihakastike: 

1 sipuli silputtuna 
1-2 valkosipulinkynttä 
700 g jauhelihaa 
1 prk tomaattimurskaa 
loraus ketsuppia 
suolaa maun mukaan 
ruokaöljyä paistamiseen 

Pinaattikastike: 

250 g ryöpättyä pinaattia 
5 dl maitoa 
3 rkl vehnäjauhoja 
2 pussia mozzarella-juustoa 
muskottia 
kuivattua basilikaa 
suolaa maun mukaan 
mustapippuria 

1 pussi emmental-juustoraastetta 
1 pkt tagliatelle-nauhapastaa 

Kuullota sipulisilppu ja valkosipuli öljyssä mehukkaaksi. Lisää jauheliha ja anna paistua hetki. Lisää tomaattimurska, ketsuppi, suola, mustapippuri ja basilika. Sekoittele ja jätä muhimaan ja laita pasta kiehumaan ohjeen mukaan. 

Sekoita maitotilkkaan vehnäjauhot. Kiehauta pinaatit lopussa maidossa ja lisää vehnäjauho-maitoseos joukkoon. Anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti. Lisää joukkoon viipaloitu mozzarella ja anna sulaa joukkoon. Mausta muskotilla. 

Kaada suureen uunivuokaan pohjalle puolet valutetusta pastasta, sen päälle jauhelihakastike ja lopuksi maito-juusto-pinaattikastike. Laita 175-asteiseen uuniin n. puoleksi tunniksi. Ota laatikko uunista ja ripottele päälle emmental-juustoraaste. Laita uuniin vielä 20 minuutiksi. Peitä foliolla loppuvaiheessa, ettei päällinen ruskistu tai kovetu liikaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti