tiistai 30. joulukuuta 2014

Riisi-broilerigratiini

Tämä on herkullinen vuokaruoka broilerista. Vähän työläs tehdä, mutta sen arvoista. :-) Resepti on Aloittelevan Amorin keittokirjasta.

2,5 dl pitkäjyväistä riisiä 
8 dl vettä 
2 tl suolaa 
1,5 dl (250 g) esikäsiteltyjä metsäsieniä (esim. suppilovahveroita) 
2 tl voita 
1 kypsä broileri 
1 pussi (200 g) herne-maissi-paprikasekoitusta 
1 tl rakuunaa 
1 tl sitruunapippuria 
1 tl currya 
1 rkl soijakastiketta 
2-3 dl kermaa 
1 pussi (150 g) juustoraastetta 

Keitä riisi melkein kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Leikkaa sienet viipaleiksi. Paista niitä voissa. Poista kypsän broilerin nahka ja luut. Leikkaa lihat haarukkapalan kokoisiksi. Lisää mausteet kerman joukkoon. Sekoita kaikki aineet uunivuoassa. Kaada päälle kerma-mausteseos. Kypsennä 225 asteessa uunin keskiosassa 20 min. Tarjoa salaatin kera. 

Vinkki! Metsäsienten sijasta voit käyttää rasiallisen (200 g) tuoreita herkkusieniä. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti