torstai 29. tammikuuta 2015

Riisipuuro ja sekahedelmäkeitto

Riisipuuro 

2 dl vettä 
2 dl puuroriisiä 
1 l maitoa 
1/2 tl suolaa 

Lisää riisi kiehuvaan veteen ja keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää maito. Anna puuron hautua kypsäksi kannen alla miedolla lämmöllä tai vesihauteessa n. 1 tunti. Mausta kypsä puuro suolalla. 

Sekahedelmäkeitto 

250 g kuivattuja sekahedelmiä 
1 l vettä 
1/2 dl sokeria 
1,5 rkl perunajauhoja 
(1 kanelitanko) 
(1 rkl sitruunanmehua) 

Lisää kattilaan vesi, sokeri ja kuivatut hedelmät (ja kanelitanko). Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen tilkkaan vettä. Lisää keittoon ja kiehauta vielä nopeasti. (Mausta sitruunamehulla.) Ripottele pinnalle sokeria kuortumisen estämiseksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti