torstai 1. tammikuuta 2015

Valkosuklaa-jogurttikakku

Tämän kakun tein miehelleni synttärikakuksi. :-) Hyvää oli. Vuodenajasta johtuen ei ollut tuoreita marjoja saatavilla, niin käytin pakastemarjoja. Pohjaan käytin Domino-keksejä. Resepti on ET-lehden sivuilta.

10-12 palaa

Pohja
150 g Marie-keksejä
75 g voita

Täyte
4 liivatelehteä
250 g valkosuklaata
3 dl kuohukermaa
250 g turkkilaista jugurttia
1 tl vaniljasokeria
½ dl appelsiinimehua

Päällys
marjoja esim. vadelmaa, punaherukkaa, mansikkaa
2 dl vettä
1 dl hyytelösokeria

Valmista pohja. Laita irtopohja-vuuan (halkaisija 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Murenna keksit hienoksi ja lisää joukkoon sulatettu voi. Taputtele seos vuuan pohjalle.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon jugurtti ja vaniljasokeri. Kuumenna appelsiinimehu kattilassa ja lisää joukkoon puristetut liivatteet liukenemaan. Yhdistä kermavaahtoon sula valkosuklaa ja liivateseos. Kaada massa vuokaan ja anna kakun hyytyä jääkaapissa 2–3 tuntia tai seuraavaan päivään.

Kiehauta päällystä varten vesi ja lisää joukkoon hyytelösokeri. Anna seoksen jäähtyä muutaman minuutin ajan. Koristele kakku marjoilla ja lusikoi niiden päälle sokerilientä kiilteeksi.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti