tiistai 23. kesäkuuta 2015

Koskenlaskijan lohikeitto

Herkullista lohikeittoa uusista perunoista, vähän vaihtelua perinteiseen. :-) Resepti Valion sivuilta.

400 g pienikokoisia uusia perunoita
400 g lohifilee
5 kpl varhaisporkkana
2 kpl sipuli
1 kpl pieni purjo
1,5 l vettä
1 rkl voita
10 kpl kokonainen maustepippuri
4 kpl laakerinlehti
4 rkl kalafondi (tai 3 kalaliemikuutiota)
2 dl (ruoka)kerma
125 g Valio Koskenlaskija® voimakas sulatejuusto
1 nippu tuoretta tilliä

Huuhtele ja putsaa perunat sekä porkkanat huolellisesti. Pilko kuorittu sipuli ja porkkanat. Leikkaa purjo renkaiksi. Kaada vihannekset ja juurekset suureen kattilaan, ja kuullota niitä voissa tovi.

Lisää kattilaan n. 1,5 litraa vettä, kalafondi (tai kalaliemikuutiot), maustepippurit ja laakerinlehdet. Anna keiton kiehua n. 10 minuutin ajan, tai kunnes perunat ovat lähes kypsiä. Poista lohifileestä ruodot sekä nahka ja kuutioi sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Lisää lohi kattilaan ja anna kiehua vielä n. 5 minuutin ajan. Lopuksi lisää joukkoon kerma ja pieneksi murustettu Koskenlaskija-sulatejuusto. Kiehauta keittoa kunnes sulatejuusto on sulanut kokonaan. Lopuksi lisää joukkoon reilusti hienonnettua tilliä.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti