lauantai 27. kesäkuuta 2015

Mansikka-valkosuklaakakku

Kuopus täyttää jo 6 kuukautta, niin pitäähän sitä kakku tehdä. Nyt kun on mansikka-aika, niin tein mansikka-valkosuklaatuorejuustokakun, jonka koristelin tuoreilla mansikoilla ja suklaalla. Ohje on sovellettu Kinuskikissan Mansikkaherkkis kakun ohjeesta.

Pohja:
180 g Domino Original keksejä
75 g voita tai margariinia

Täytevaahto:
6 dl kuohukermaa
400 g sitruunatuorejuustoa

Valkosuklaakerros:
½ täytevaahdosta
2 liivatelehteä
200 g valkosuklaata
200 g ranskankermaa
2 rkl vettä

Mansikkakerros:
½ täytevaahdosta
5 liivatelehteä
300 g mansikoita
¾ dl sokeria
½ dl vettä

Koristelu:
mansikoita
valkosuklaata
maitosuklaata

Vuoraa irtopohjavuoan (halkaisija 26 cm) pohja leivinpaperilla. Kierrä reunan suojaksi reunakalvo tai leivinpaperisuikaleita. Voit sivellä sisäreunaan myös kevyesti ruokaöljyä saadaksesi kakun irtoamaan siistimmin.

Hienonna Domino-keksit tehosekoittimessa.

Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Levitä seos vuoan pohjalle.

Vaahdota kuohukerma. Sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto. Jaa seos kahteen kulhoon yhtä suuriin osiin. Laita molempien täytekerrosten liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Paloittele valkosuklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä. Yhdistä suklaasula ja ranskankerma keskenään. Sekoita nämä toiseen vaahtopuolikkaaseen. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Kaada täyte vuokaan ja nosta jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat mansikkatäytteen.

Soseuta mansikat. Sekoita mansikkasose ja sokeri lopun täytevaahdon joukkoon. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liivatteet. Sekoita liivateliemi täytteeseen. Kaada täyte vuokaan varovasti lusikan kautta, jotta kerrokset säilyvät ehjinä.

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Irrota kakku vuoasta ja poista reunakalvo ympäriltä. Voit siirtää kakun jo tässä vaiheessa tarjoilulautaselle.

Koristele kakku tuoreilla mansikoilla. Sulata päälle valko- ja maitosuklaata.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti