lauantai 11. lokakuuta 2014

Kuuluisa avokadopasta

Resepti on Safkaa-keittokirjasta. Kannattaa kokeilla! Hyvää on. :-) Itse olen laittanut välillä enemmän chiliä, kuivattuja mausteita ja pelkkää parmesania, mutta maku ei ole kärsinyt.

1 valkosipulinkynsi 
puolikas chili (poista siemenet) 
1 limetti 
2 kypsää avokadoa 
suolaa 
mustapippuria 
0,5 dl oliiviöljyä 
kourallinen basilikaa 
kourallinen lehtipersiljaa 
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa 
30 g (1 dl) raastettua parmesaania 
400–500 g spagettia 

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutioi avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste. 

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton. 

Keitä spagetti al dente -kypsyyteen hyvin suolatussa vedessä, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä. 

Lorauta osa keitinvedestä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun. 

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti